Persoanele supraponderale pot avea boli de inimă nedepistate

 In Blog

Supraponderabilitatea este o problema majoara a societatii din zilele noastre. Alimentatia si lipsa exercitiilor fizice contribuie decisiv la aceste probleme, care ulterior se pot transforma in grave afectiuni cardiace.

Cei care au probleme cu kilogramele in plus inca din tinerete trebuie sa stie ca o asemenea problema poate avea efecte grave asupra sanatatii inimii, fiind predispusi la o boala cardiaca ascunsa.

Specialistii in domeniu au realizat un nou studiu, care a demonstrat legatura dintre calcifierea arterei coronariene si obezitate. Practic cu cat o persoana este obeza pentru mai mult timp in viata sa, cu atat riscurile calcifierii arterei coronariene este mai mare.  Aceasta este o afectiune cardiaca pe care doctorii nu o pot diagnostica atat de usor deoarece nu prezinta simptome atunci cand suntem adulti. De fapt, fiecare an in care o persoana este obeza atunci cand are intre 18 si 30 de ani inseamna o crestere a acestui risc cu doua-patru procente.

De asemenea calcifierea coronariana, desi nu se poate observa prin simptome, arata cat de mare este probabilitatea ca o persoana sa sufere de anumite boli de inima in viitor. Desi nu putem vorbi de un procent mare al cresterii riscului de imbolnavire, el este insumat de-a lungul anilor si rezulta intr-o probabilitate destul de ridicata de a face boli cardiace.

Astfel, persoanele care stiu ca au kilograme in plus trebuie sa inceapa sa le dea jos, fara a le mai acumula ulterior. Numai in acest fel  isi pot proteja sanatatea inimii. Pentru a fi cat mai eficienti in acest efort, specialistii ne sfatuiesc sa ne fixam anumite obiective in care sa nu ne propunem neaparat sa dam jos un anumit numar de kilograme, ci sa stabilim un interval in interiorul caruia sa ne situam.

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.