Simptome care prevestesc probleme oftalmologice

 In Blog

Este usor sa pui problemele cu ochii pe seama inaintarii in varsta, insa daca intampini urmatoarele simptome trebuie sa iei in considerare un consult la medicul oftalmolog.

Medicii ne recomanda sa facem un examen oftalmologic macar o data pe an te va ajuta sa preintampini afectiunile oculare grave. De exemplu, glaucomul o afectiune extrem de serioasa care nu doare la inceput si de care sufera aproximativ 150.000 de romani poate conduce la orbire, in cazul in care nu te prezinti la medicul specialist.

De asemenea medicii ne sfatuiesc sa facem un consult oftalmologic chiar daca vederea noastra este perfecta, deoarece multe afectiuni oculare nu au simptome la inceput, iar printre ele se numara cele mai grave cum sunt: glaucomul, tensiunea oculara, retinopatia (complicatie a diabetului) si degenerescenta maculara.

Iata cateva dintre cele mai importante simptome care prevestesc problemele ofralmologice:

Vedere incetosata – in general vedereaincetosata este trecatoare, insa ar trebui sa te puna in garda, deoarece poate sa ascunda probleme serioase precum un glaucom, uveita, dezlipirea retinei sau degenerescenta maculara. De asemenea, privirea incetosata la un singur ochi poate fi un simptom timpuriu pentru atacul de inima, sustine medicul oftalmolog.

Lumini, umbre, cerculete sau „o panza gri peste ochi” – pot sa anunte dezlipirea retinei, care poate sa fie cauzata de glaucom sau de o lovitura serioasa la ochi;

Pierderea temporara si brusca a vederii – chiar daca se intampla brusc si revine la fel de repede, ea poate sa fie cauzata de o serie de boli oculare: degenerescenta maculara legata de varsta (care este principala cauza de orbire la persoanele cu varsta peste 65 de ani) sau un tip de glaucom (se caracterizeaza prin cresterea tensiunii intraoculare si scaderea acuitatii vizuale);

Durere la nivelul ochilor – potrivit medicilor specialisti, majoritatea afectiunilor oculare nu dor, insa exista si siuatii in care poti sa resimti o durere la nivelul ochilor, si anuma daca ai: glaucom, ochi uscati, lovitura la ochi, eroziunea corneei (zgarietura) sau cancer ocular.

Orice tip de lovitura a ochiului – lovitura la nivelul ochilor trebuie analizata de un oftalmolog, in special daca printre simptomele manifestate se numara roseata ochilor si durerea care dureza mai mult de 15 – 20 de minute;

Disconfort la nivelul ochilor – dupa ce ai efectuat activitati care implica un pericol pentru ochii tai din cauza particulelor care ar putea sa patrunda este bine sa faci un consult oftalmologic pentru a evita o pozibila infectie oculara;

Disconfort la purtarea lentilelor – desi in majoritatea cazurilor persoanele care poarta lentile de contact nu au nicio problema, exista si situatii in care apar infectii oculare, iar daca simti durere, disconfort si ai ochii rosii nu ezita sa faci un consult oftalmologic. Este foarte importanta igiena, pentru cei ce obisnuiesc sa poarte lentile de contact.

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.