Importanţa kinetoterapiei

 In Blog

Kinetoterapia se defineste ca terapie prin miscare efectuata prin programe de recuperare medicala care urmaresc refacerea unor functii diminuate sau cresterea nivelului functional in diverse suferinte. Kinetoterapia este o forma terapeutica individualizata care, plecand de la programe de exercitii fizice statice si dinamice, se poate folosi in programele terapeutice profilactice (de prevenire), curative si de recuperare.

Diagnosticarea pacientilor

Kinetoterapeutii trateaza in special pacientii care au avut accidente, au suferit anumite interventii chirurgicale sau au alte probleme de sanatate care influenteaza felul in care acestia se misca. In primul rand, kinetoterapeutii trebuie sa evalueze starea pacientului in ceea ce priveste puterea musculara si gradul de flexibilitate. In cazul accidentarilor sau anumitor handicapuri, acestia vor incerca sa puna un diagnostic cat mai precis al bolii sau afectiunilor de care sufera pacientul respeciv.

Realizarea unui plan de tratament

Dupa diagnosticarea traumelor pacientului, kinetoterapeutul va pregati un plan de tratament. Acesta poate include mentinerea unei pozitii corecte si cresterea fortei si flexibilitatii prin exercitii fizice. De asemenea, kinetoterapeutul va incearca sa diminueze traumele sau sa menajeze zona accidentata invatand pacientul sa aplice miscari diferite in activitatile sale zilnice, miscari care evita stresarea acelei zone.

Monitorizarea  pacientilor

Pe masura ce planul de tratament este implementat, kinetoterapeutul monitorizeaza progresul pacientilor si incearca sa stabileasca rezultatele pozitive. In cazul unui raspuns nesatisfacator, el ajusteaza tratamentul dupa cum este necesar.

Kinetoterapeutii ofera sfaturi importante pacientilor pentru ca acestia sa isi mentina sanatatea prin miscare si activitate fizica continua. De exemplu, in cazul pesrsoanelor in varsta, kinetoterapeutii pot  oferi sfaturi despre reducerea riscului de accidentare prin miscare. Exemple de accidentari care se produc prin miscare tratate de kinetoterapeuti sunt: bursitele, tendonitele, sindromul de tunel carpian.

 

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.