Imagistică medicală

Dintre metodele de examinare imagistice, radiografia este cea mai utilizată metodă de examinare cu raze X, ocupând un loc important în procesul de diagnosticare a diferitelor afecţiuni, în cazul multor pacienţi care ni se adresează.

Aceasta specialitate utilizează razele X în scopul stabilirii unui diagnostic, bazându-se pe posibilitatea obţinerii cu ajutorul ei a unei imagini caracteristice – imaginea radiologică – de cele mai multe ori pe filmul radiografic.

Imagistica medicală este o specialitate științifică recentă, care reunește o largă varietate de științe în scopul studierii modului în care se formează, înregistrează, transmit, analizează, procesează, percep și se stochează imagini ale organelor sau țesuturilor, prin diferite tehnici, in scopul diagnosticării bolilor.

În cadrul Centrului medical CARDIOMED Iaşi funcţioneaza un echipament radiologic modern, SIEMENS MultiX Swing, ce permite obţinerea unor radiografii de o calitate deosebită şi, implicit, conferă acurateţe interpretării radiologice.Totodată, echipamentul permite un timp de expunere foarte scăzut a pacientului la radiaţiile X.

Tipuri de radiografii:

  • radiografie toracică
  • radiografie abdominală pe gol
  • radiografie renală simplă
  • radiografie osteo-articulară (picior, gambă, genunchi, femur, bazin, coloană, umăr, cot, antebraţ, mână, etc.)

Medici

Dr. Cornelia TUDORACHE                         medic primar radiologie

Dr. Elisa Ilioaia Cozmescu PETRARU      medic specialist imagistică medicală

Tarife

Servicii medicale Preţ
RADIOLOGIE 1 FILM 80 RON
RADIOLOGIE F+P 120 RON
Ecografie abdominală 100 RON
Ecografie pelvis 100 RON
Ecografie abdomen + pelvis 150 RON
Ecografie tiroidă 80 RON
Ecografie mamară 150 RON

Consultaţiile medicale sunt decontate de CAS dacă pacientul se prezintă cu bilet de trimitere de la medicul de familie sau specialist.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.