Diabet, boli de nutriţie şi metabolism

Diabetologia este specialitatea medicală care se ocupă cu diagnosticul şi tratamentul diabetului zaharat, o afecţiune cu frecvenţă în creştere la nivel global. Vorbim de diabet zaharat atunci când, în urma testării glicemiei, valoarea acesteia depăşeşte 126 mg% pe nemâncate sau peste 200 mg% la două ore postprandial.

Medicul diabetolog din cadrul Centrului Medical CARDIOMED Iaşi are rolul de a uşura viaţa pacientului prin învăţarea acestuia a unor deprinderi: întocmirea dietei, administrarea medicaţiei, monitorizarea glicemiei.

Prediabetul reprezintă o stare intermediară între normalitate şi diabet, cu modificări ale valorilor glicemiei pe nemâncate sau postprandial, dar fără a atinge valorile din diabetul zaharat. Dacă glicemia pe nemâncate depăşeşte 100 mg%, dar este mai mică de 126mg%, se recomandă efectuarea unui test de toleranţă la glucoză. La persoanele cu risc se recomandă verificarea glicemiei anual. O importanţă deosebita o are şi determinarea hemoglobinei glicozilate care arată o medie a glicemiilor în ultimele 3-4 luni.

Monitorizarea pacienţilor cu diabet este o acţiune permanentă prin care se verifică parametrii clinici, de laborator, dar şi stilul de viaţă, adaptarea permanentă a dietei, eventualele efecte adverse ale medicamentelor. Monitorizarea include şi prevenirea sau urmărirea complicaţiilor cronice.

Servicii oferite

  • terapia obezităţii
  • consiliere de specialitate dietă
  • antrenament fizic supravegheat medical
  • limfdrenaj
  • masaj de slăbire şi anticelulitic
  • abordarea interdisciplinară a piciorului diabetic

Medici

Dr. Sirona LUPU                medic primar diabet, boli de nutriţie

Tarife

Servicii medicale Preţ
Consultaţie cu bilet de trimitere de la medicul de familie/specialist GRATUIT
Consultaţie fără bilet de trimitere de la medicul de familie/specialist 100 RON

Consultaţiile medicale sunt decontate de CAS dacă pacientul se prezintă cu bilet de trimitere de la medicul de familie sau specialist.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.