Diabet, boli de nutriţie şi metabolism

Diabetologia este specialitatea medicală care se ocupă cu diagnosticul şi tratamentul diabetului zaharat, o afecţiune cu frecvenţă în creştere la nivel global. Vorbim de diabet zaharat atunci când, în urma testării glicemiei, valoarea acesteia depăşeşte 126 mg% pe nemâncate sau peste 200 mg% la două ore postprandial.

Medicul diabetolog din cadrul Centrului Medical CARDIOMED Iaşi are rolul de a uşura viaţa pacientului prin învăţarea acestuia a unor deprinderi: întocmirea dietei, administrarea medicaţiei, monitorizarea glicemiei.

Prediabetul reprezintă o stare intermediară între normalitate şi diabet, cu modificări ale valorilor glicemiei pe nemâncate sau postprandial, dar fără a atinge valorile din diabetul zaharat. Dacă glicemia pe nemâncate depăşeşte 100 mg%, dar este mai mică de 126mg%, se recomandă efectuarea unui test de toleranţă la glucoză. La persoanele cu risc se recomandă verificarea glicemiei anual. O importanţă deosebita o are şi determinarea hemoglobinei glicozilate care arată o medie a glicemiilor în ultimele 3-4 luni.

Monitorizarea pacienţilor cu diabet este o acţiune permanentă prin care se verifică parametrii clinici, de laborator, dar şi stilul de viaţă, adaptarea permanentă a dietei, eventualele efecte adverse ale medicamentelor. Monitorizarea include şi prevenirea sau urmărirea complicaţiilor cronice.

Servicii oferite

  • terapia obezităţii
  • consiliere de specialitate dietă
  • antrenament fizic supravegheat medical
  • limfdrenaj
  • masaj de slăbire şi anticelulitic
  • abordarea interdisciplinară a piciorului diabetic

Medici

Dr. Sirona LUPU                medic primar diabet, boli de nutriţie

Tarife

Servicii medicale Preţ
Consultaţie cu bilet de trimitere de la medicul de familie/specialist GRATUIT
Consultaţie fără bilet de trimitere de la medicul de familie/specialist 50 RON
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.