Dermatologie

Dermatologia este o ramură a medicinei care se ocupă de piele şi de bolile sale. Dermatologia urmăreşte explicarea, diagnosticarea, tratarea bolilor de piele necontagioase şi contagioase (infecţioase).

Dermatologia acoperă şi domeniul bolilor venerice (care se transmit pe cale sexuală). Un dermatolog are grijă atât de bolile pielii, în sensul cel mai larg, cât şi de unele probleme estetice ale pielii, scalpului, părului şi unghiilor. În ultimii 20 de ani s-au descifrat noi mecanisme ale unor boli şi s-au descoperit noi tratamente pentru acestea.

Pielea are o importanţă deosebita, deoarece constituie învelişul corpului. Funcţia pielii este de a asigura o protecţie împotriva agenţilor chimici şi fizici, întărită prin acţiunea keratinei şi a melaninei. Ea joacă un rol senzorial mulţumită receptorilor nervoşi microscopici, sensibili la pipăit, durere şi temperatură.

Paleta de afecţiuni abordate de dermatologie include: psoriazis, acnee, dermatită seboreică, dermatită atopică, eczeme, micoze, herpes, zona zoster, afecţiuni virale, vitiligo, tumori de piele. La noi veţi primi o consultaţie şi o abordare completă şi profesionistă a afecţiunii dumneavoastră.

Explorări diagnostice

  • consultaţie clinică specifică simptomelor prezentate
  • prelevări mostre pentru analize

Medici

Dr. Petronela Cozma               medic specialist dermatologie

Tarife

Servicii medicale Preţ
Consultaţie clinică 70 RON

Consultaţiile medicale sunt decontate de CAS dacă pacientul se prezintă cu bilet de trimitere de la medicul de familie sau specialist.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.